Dorpsoverleg Meijel

24-01-2016 - Presentatie KEN Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

Eén van de activiteiten tijdens de opening van de totaal vernieuwde kern van Meijel is de officiële presentatie van het “Ommetje KEN Meijel”, een dorpswandeling die langs Kunst, Erfgoed en Natuur van ons Peeldorp leidt en die ongeveer 4,5 km. lang is. Deze wandeling die geheel beschreven is in een mooi uitgegeven flyer, wordt voor het eerst aan een breed publiek gepresenteerd en “geopend” op zondag 3 april 2016 van 10.30 tot 17.00 uur.

Kunstroute/kunstmanifestatie
Op en langs het Ommetje KEN Meijel vindt op 3 april ook een kunstmanifestatie plaats. Daarom  zijn alle Meijelse kunstenaars uitgenodigd zich te komen presenteren. Het betreft alle vormen van kunst, zoals beeldende kunst, muziek, theater, fotografie etc. Ook het voordragen van eigen gedichten of het voorlezen uit eigen literatuur, dans, slagwerk, koorzang en noem maar op.

Deelname exposanten en locaties
Een 20-tal (groepen)kunstenaars hebben aangegeven te willen deelnemen. De kunstenaars worden gekoppeld aan een expositielocatie of een locatie om op te treden. Dit zijn plaatsen in de openbare ruimte, een particuliere tuin of een woning die aan de route ligt. Een leegstaande winkel, of de kerk. Een huiskamer of garage voor een concert of toch maar liever een spannende theatervoorstelling in het Startebos op het kievelbaantje,  d’n Binger of het grasveld van het parkje achter de Mortel. Meijel heeft zoveel mooie plaatsen om kunst te presenteren. De organisatie heeft gezorgd voor de locaties. Ook eigen ideeën van de kunstenaars of aanbieders van een locatie zijn ingebracht en gehonoreerd, zolang het maar een plek aan de route van het “Ommetje” betrof.  Voor optredens wordt een tijdschema gemaakt zodat niet op hetzelfde tijdstip 2 activiteiten plaatsvinden.

Folder
Van de kunstroute wordt een flyer ontworpen waarin de route, de expositielocaties,de tijdstippen van activiteiten en de exposerende kunstenaars vermeld staan. Ook een (korte)introductie van alle exposanten wordt  vermeld.

Open winkeldag
De ondernemers hebben toegezegd op deze speciale zondag hun onderneming open te stellen.

                                         

Nieuws projectgroepen