Dorpsoverleg Meijel

29-08-2015 - Opening wandel- en fietsverbindingsroute Van Kruispunt naar de Pelen

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

IMGP4289 web.jpg

Bij de opening van een nieuwe wandelroute in de zomermaand verwacht je minstens te mogen rekenen op een klein zomerzonnetje. Op donderdag 27 augustus moesten de aanwezigen bij deze feestelijke opening dat zonnetje echter missen, want de hemel boven het Kruispunt Peel  bleef de hele dag grijs en de regen viel onophoudelijk met bakken uit de lucht.

Samenwerking
Het netwerk Natuur en Recreatie had er daarom dan ook voor gekozen de opening niet in de buitenlucht te houden, maar de droge binnenstraat van d’n Binger op te zoeken als veilige locatie voor de officiële opening.
Hier kon wethouder Sanders zijn paraplu dan ook even dichtklappen om de openingshandeling te verrichten en de fraaie folder in ontvangst nemen. Na de lovende woorden  voor de manier waarop in nauwe samenwerking tussen het Dorpsoverleg Meijel, de  gemeente Peel en Maas, Liefde voor Limburg, het Toeristisch Platform, Staatsbosbeheer en een aantal gedreven ondernemers dit project gerealiseerd werd, kon de paraplu weer opgestoken worden om droog bij de auto’s op het plein te komen. Even stond het gezelschap stil om het beeldscherm bij InovaMedia te bekijken waarop de folder in volle glorie gepresenteerd werd.  Het plan om de route te gaan lopen richting “de Pelen” en met de Groene Fiets Meijel terug te fietsen naar het Kruispunt in de Peel kon helaas ook  geen doorgang vinden en daarom werd de auto ingezet om enkele cultuurhistorische plekken in de route te bezoeken.

Cultuurhistorische plekken
Zo werd stil gestaan bij het boerderijtje van Gebbel (de vinder van de Gouden Helm), bij de Wilbersput en de Peelraamstelling om toch wat indrukken van de route op te snuiven.  In Buitencentrum “de Pelen” werd het gezelschap getrakteerd op  een heerlijke kop koffie en een peelplak en bood RV Bikes aan iedereen die niet bang was om nat te worden, de kans de Groene Fiets Meijel even uit te testen. Uiteraard trotseerde wethouder Sanders  voor een paar minuten regen en wind om zelf te ervaren of de Groene fiets ook onder erbarmelijke omstandigheden het juiste vervoermiddel zou zijn om terug te keren naar Meijel. Zijn conclusie was duidelijk: “deze fiets voldoet aan alle eisen, maar vandaag geef ik gezien de weersomstandigheden toch de voorkeur aan mijn auto”. En zo kwam iedereen dus uiteindelijk toch weer door in Meijel aan waar in het Oranjehotel met een Peelneut deze gedenkwaardige opening afgesloten werd. Vrijwel alle deelnemers aan deze opening gaven aan dat ze op een ander moment de route graag nog een keer over willen doen. Afspraak is afspraak en we zullen een volgende keer vooraf een worst naar de Klarissen brengen, want het zonnetje moet dan wel schijnen!

Gratis folder
Wilt u de tocht ook een keer lopen en/of fietsen? De folder met routebeschrijving is vanaf vandaag gratis in veel Meijelse horecabedrijven en het VVV gratis verkrijgbaar. U kunt de folder ook hier downloaden. De Groene Fiets Meijel kunt u zowel bij het Oranjehotel als in Buitencentrum “de Pelen” reserveren.

Bekijk hier de foto's van de opening.

 

Nieuws projectgroepen