Dorpsoverleg Meijel

24-07-2015 - Turfaak

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

turfaak 3.jpg

In het kader van “Meijel Peeldorp” zal er eind van dit jaar een kunstwerk op de rotonde aan de Noordervaart verschijnen. Het netwerk Natuur en Recreatie van het Dorpsoverleg heeft de vergunningen hiervoor al binnen. Het kunstwerk, in glas uitgevoerd door glaskunstenaar Petra Verhees, beeldt het vervoer van turf over de Noordervaart uit. Een turfaak, zoals er vele in het midden van de 19de eeuw via Helenavaart, kanaal van Deurne en Noordervaart richting Zuid-Willemsvaart getrokken werden.

Miniaturen
Van dit kunstwerk worden miniaturen gemaakt en graag willen wij alle inwoners van Meijel in de gelegenheid stellen een miniatuur te verwerven.

Deze verkleinde uitvoering van de Turfaak is vervaardigd in een genummerde en gesigneerde oplage van maximaal 100 stuks. Elk plateau is handgemaakt en uniek. Door de aankoop van deze miniatuur voor een bedrag van € 100,00 helpt u mee aan de totstandkoming van  een Peelbeeldbepalend kunstwerk aan een van de poorten van Meijel.

Ben er dus snel bij,  want alleen de eerste honderd inschrijvers zullen gegarandeerd zijn van een replica (hiervoor is het moment van betaling beslissend).

Inschrijfformulier
Bent u geïnteresseerd in een replica, dan kunt u dat kenbaar door het invullen van een inschrijfformulier en gelijktijdig € 100 over te maken op: NL68RABO0302769005 tnv MJJM Rooijakkers inzake Natuur.

Voor inschrijfformulieren en informatie:   Mart Rooijakkers Kerkstraat 14a 5768BG Meijel martrooijakkers@home.nl of met Petra Verhees Dorpsstraat  18 5768 CE  Meijel, petraverhees@petraverhees.nl

Ook op de jaarmarkt in de stand van het Dorpsoverleg kunt u informatie inwinnen, de replica bekijken en een inschrijfformulier ontvangen.

Nieuws projectgroepen