Dorpsoverleg Meijel

12-03-2015 - Thema-avond Hoe groen is Meijel?

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

Hoe groen is Meijel.jpg

Loop je weleens door de kern van Meijel of door het buitengebied en verbaas jij je ook weleens om al dat groen is om je heen? Sport je weleens in de natuur of wandel je weleens door het Startebos, de Simonshoekse bossen, of over de uitgestrekte heidegebieden in de Peel en denk je dan ook weleens: “ Wat is het hier toch fantastisch met al die natuur om ons heen?”  Ruik je het groen ook weleens als je langs de kanalen fietst en zeg je dan ook weleens tegen jezelf of tegen je fietsmaatje: “Wat is die kanaalzone toch een prachtig natuurgebied!”

Uitnodiging thema-avond ´Meijel groene kern´ op 25 maart 2015 d’n Binger
IVN Meijel en het Dorpsoverleg (netwerk Natuur & Recreatie) nodigen je van harte uit voor de thema-avond ´Meijel groene kern´ op woensdag 25 maart om 20.00 uur in d´n Binger.

Meijel van boven
We bekijken Meijel met een powerpointpresentatie  als het ware van boven, vanuit  de kerktoren, vanuit de ogen van een vogel en zien………

We lopen als het ware door de kern, door de woonwijken over de sportvelden en in het buitengebied om te kijken hoe groen Meijel is! We nemen je mee naar de grens van Meijel, naar de Peel, de kanaalzone, de Waterbloem en de Witdonk. Tijdens die virtuele wandeling zul je horen wie  er zoal verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de instandhouding van al dat groen en hoe je daarbij een handje kunt helpen.

Natuurorganisaties
Een groot aantal natuurorganisaties zijn op deze avond aanwezig en na de presentatie kunnen zij jou meer vertellen over het doel en de werkwijze van hun organisatie. Zo kun je op deze avond kennis maken met onder andere Staatsbosbeheer, IVN afd. Meijel, Stichting Veen, het Groenplatform, HSV de Noordervaart, WBE Meijel, SBNL, IKL, LLTB en de Plattelandscoöperatie. Ook de gemeente Peel en Maas is aanwezig en wethouder Sanders (Recreatie en Toerisme) zal in een kort woordje op het belang van al dat groen in gaan.

Jij bent er toch ook op 25 maart? Om mee te denken over de vraag: Hoe groen is Meijel?

Programma: Meijel groene gemeente 25 maart 2015
20.00 u:                welkom
20.10 u:                wethouder Sanders aan het woord
20.20 u:                 presentatie Meijel  (IVN)
20.55 u:                pauze
21.10 u:                toekomstvisie (Netwerk Natuur &Recretatie)
21.30 u:                natuurorganisaties aan het woord
22.00 u:                afsluiting

Foto Hans Smulders

 

Nieuws projectgroepen