Dorpsoverleg Meijel

19-02-2015 - Prins Rob I onthult kunstwerk paard met wagen op rotonde

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

5713 web.jpg

Onder grote belangstelling onthulde Prins Rob I van de Kieveloeët samen met wethouder Raf Janssen op maandag 16 februari het kunstwerk paard met wagen op de rotonde bij de randweg. Het paard geeft de richting aan naar de kern van het Peeldorp Meijel waar het goed toeven is.

Spoedcursus onthulling
Met een Belgische trekpaard en op een oude kar (van Jan de Louw) werden Prins Rob en wethouder Janssen naar de rotonde vervoerd. Natuurlijk onder begeleiding van de leden van de Kieveloeët en joekskapel Goe Gehusseld.  De verkeerregelaars Grad Basten, Sjaak Neessen, Joep Verheijen en Theo Engelen zorgden er voor dat het paard veilig de rotonde kon bereiken. Tijdens de ´sluttelövverdracht´ van afgelopen zaterdag was al volop aandacht gegeven aan deze onthulling. En met de spoedcursus onthulling van de wethouder in het achterhoofd kon er dan ook deze middag niks mis gaan. Het paard met wagen stond binnen enkele seconden blakend in de zon. Na wat korte toespraken kon het kunstwerk worden gezegend door de ´kapelaan´. Deze ´kapelaan´ was zo aardig om na afloop een peelneutje te schenken in zijn Kapelanie.

Voor de inrichting van de rotonde is de plattegrond van de oudste kaart van Meijel (1592) uitgangspunt geweest. Vliegdennen, berken, heidevelden en grassen geven als het ware het gevoel dat je midden in de Grootte Peel staat. Met wat fantasie ruik je de turf.  Tot vandaag ontbrak nog een peelkar getrokken door een Belgisch trekpaard. Het netwerk Natuur & Recreatie van het Dorpsoverleg Meijel heeft een belangrijke rol gespeeld in de realisatie van dit kunstwerk. Het paard en wagen werd ontworpen door Joep Rooijakkers. Het ontwerp van de inrichting kwam uit handen van Ruud Haast van Herman Vaessen b.v.

Met dank aan…
Het kunstwerk is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Rabobank Peel, Maas en Leudal en SBOM (Stichting Beheer Ondernemersgelden Meijel). De provincie Limburg gaf toestemming om het kunstwerk te plaatsen. De gemeente Peel en Maas verleende een omgevingsvergunning. EPM Beringe produceerde het kunstwerk en Lenders Bouwadvies Meijel nam de constructietekening  voor haar rekening. Lins Berben van Martens Milieu zette  samen met de leden van het netwerk Natuur & Recreatie het kunstwerk op zijn plek. Herman Vaessen b.v. en enkele vrijwilligers uit Meijel nemen het toekomstig onderhoud voor hun rekening.

5670 web.jpg

 

Nieuws projectgroepen