Dorpsoverleg Meijel

20-01-2015 - De vroegere knaptoeët is terug van weggeweest!

Projectgroepen > Nieuws van: Jongeren

de vengneuze website.jpg

prins en prinses website.jpgHet is maar liefst twaalf jaar geleden dat ‘de knaptoeët’ ermee gestopt is. Maar door de enthousiaste jeugd van tegenwoordig is het gelukt om nieuwe heersers van de tieners neer te zetten. We kunnen dus wel stellen dat de knaptoeët terug is van weggeweest, alleen dan onder een andere naam. Een naam die de tieners van nu erg aanspreekt en wel: De Véngneuze! Dit alles heeft de werkgroep, bestaande uit Ellen Verstappen-Janssen, Lieke Daems, Benny Vaes, Patrick Neessen, Kelly Beeks, Patrick Verstappen, Pascal Stappers en Roel Peeters, binnen enkele weken mogelijk kunnen maken.

Op zondag 18 februari werden de nieuwe naam en de nieuwe raad van elf en de prins en prinses van de Véngneuze onthuld! Dit gebeurde na de optredens van de oudste jeugd op de Kééj Knappe Kwéékmiddag. De jury ging in beraad, alle lichten in de zaal werden gedoofd en de muziek met het nummer Aron Chuppa – Albatraoz werd aangezet. Daar kwamen 11 jongens en meiden onherkenbaar de zaal in.

Tijdens het knallende nummer lieten zij zich even zien boven op de tafels en werden ze in de schijnwerpers gezet. Uiteindelijk stond iedereen op het podium en kon de raad van elf van de Véngneuze worden onthuld. Deze bestaat uit: Anne Schriks, Luuk Stappers, Kevin van der Kuijlen, Froukje Simons, Lieke van Bree, Nina Heldens, Dirk Berben, Roel Janssen, Bobby Verkoelen, Roy Vriens en Vince Vriens!

Vervolgens werd de spanning opgebouwd met het nummer uit de film ‘Pirates of the Caribbean’. Wie worden de nieuwe prins en prinses van de Véngneuze?
Als eerste werd de prinses officieel bekend gemaakt, Maud Droog I! Daarna werd de prins officieel bekend gemaakt en dat is Bram van Dijk I! Zij gaan er samen een knallende Vastelaovend van maken met hun zelfbedachte spreuk:

Mi de winterstóp béj het voetballe en de kròs, gòn wej dizze vastelaovend goe lòs!!!

Ook werd de bedenker van de nieuwe naam Herman Crompvoets nog geëerd met de allereerste 1e onderscheiding van de Véngneuze. Herman kwam op het idee door dat een Vengneus, op zijn meijels betekent een jeugdig iemand die niet op zijn mondje is gevallen.
Ook werd Jan van Rijt gehuldigd met een onderscheiding voor het maken van de nieuwe septer.

Jan van Rijt en Herman Crompvoets, ontzettend bedankt voor jullie hulp.

Het is een hele uitdaging om als eerste heersers van de Véngneuze onze tieners een geweldige carnaval te bezorgen, maar met Prins Bram I en Prinses Maud I gaat dit zeker lukken! Jongens en meiden een super geweldige carnaval en maak er met z’n allen een super jaar van.

 

Nieuws projectgroepen