Dorpsoverleg Meijel

18-12-2014 - Tienercarnaval zoekt raad en prins(es)

Projectgroepen > Nieuws van: Jongeren

carnaval.jpg

Na een voorbereiding van een jaar is het nu dan eindelijk zo ver. De jeugdcarnaval in Meijel staat op het punt uitgebreid te worden met een tiener-carnavalsclub. Compleet met eigen feesten, raad van elf en natuurlijk prins en prinses.

Een enthousiaste groep jongeren heeft begin 2014 al een erg succesvol 10R-fest georganiseerd in de Ketter. Deze groep heeft samen met het netwerk Jongeren van het Dorpsoverleg Meijel en CV de Kieveloeet de wens neergelegd om dit feest zo snel mogelijk een vervolg te geven. En dat is gelukt. Maar liefst vier feesten gerelateerd aan carnaval staan nu op het programma.

Onthulling
Op 18 januari, tijdens de Keej Knappe Kweek Middig in d´n Binger, worden de prins, prinses en raad van elf van die tienervastelaovend onthuld. Iedereen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar kan zich inschrijven om lid te worden van die nieuwe raad van elf. Tot 4 januari 2015 heb je de kans om een mailtje te sturen naar jongeren@dorpsoverlegmeijel.nl. Door middel van een loting wordt daarna één groep jongeren samengesteld, de raad van elf. Maar wat is een carnavalsvereniging nu zonder eigen prins en prinses? Juist, niets. Daarom mag je ook direct in je mailtje aangeven of je de wens hebt prins of prinses vande tieners in Meijel te worden.

Daarnaast worden nog drie echte vastelaovesavonden georganiseerd voor de 12- tot 16-jarigen. Op 13 en 15 februari vinden er Vastelaovend 10R-festen plaats in de Ketter. Beide avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 23.11 uur. Uitgaan tijdens de carnaval in je eigen dorp is eindelijk weer leuk!

Op 17 februari worden de feesten nog eens dunnetjes over gedaan tijdens het ´strijken van de vlag´, het traditionele einde van de vastelaovend. Kijk op de facebookpagina van de Jongeren van het Dorpsoverleg Meijel of op de facebookpagina van CV de Kieveloeet. Staat het antwoord op jouw vragen daar niet tussen, stuur dan een mailtje naar jongeren@dorpsoverlegmeijel.nl.

 

Nieuws projectgroepen