Dorpsoverleg Meijel

07-10-2013 - Jeugd bedenkt zelf bruisende activiteiten: Talk of the Town geslaagd

Projectgroepen > Nieuws van: Jongeren

Talk of the town 062 website.jpg

Op 5 oktober kwamen ongeveer 40 jongeren in de leeftijd van 11 jaar t/m 14 jaar bij elkaar in de Ketter om te brainstormen over hun Meijel. Onder de titel ´Talk of the Town´ mochten zij hun Mond Open doen Over Meijel (MOOM 2013). Zijn er voldoende activiteiten voor hun leeftijdsgroep? En op welk gebied mag er nog wel wat extra´s te beleven zijn? Wat wil jij met jouw vrije tijd? Op deze vragen hadden de jongeren duidelijke antwoorden. En de avond leverde grote, kleine en vooral bruisende ideeën op.

Een dj-wedstrijd? McDonalds in Meijel?

Aan de hand van een achttal thema´s konden de jongeren hun mening geven en suggesties doen. Op het thema sport en verenigingen kwam weinig respons. De jeugd is over het algemeen tevreden over het aanbod aan verenigingen, bijbaantje en sport. Uit de thema´s recreatie, muziek, uitgaan, winkels en overig kwam meer los. Bijvoorbeeld een kartbaan of pretpark als nieuwe bestemmingen voor de oude frikandellenfabriek Beckers, een McDonalds in Meijel, een radiozender voor de jeugd, een dj-wedstrijd, een eigen Summer Kick Off of een babysitclub.

Het vervolg

Het is niet de bedoeling dat het bij deze waterval aan ideeën blijft. Er zijn een aantal enthousiaste jongeren bereid om mee te denken hoe een aantal suggesties verder kunnen worden uitgewerkt en hoe zij deze tot leven kunnen roepen. Op dit moment wordt nog nagedacht hoe dit vorm kan krijgen. Daarbij staat de eigen inbreng van én uitvoering door de jongeren centraal.

Winnaars VIP-arrangement

De deelnemers maakten kans op een bijzonder VIP-arrangement. Dit VIP-arrangement bestond uit een bioscoopbezoek voor 4 personen, entree, twee consumpties per persoon en een taxi van en naar huis. Elise Vullings was de gelukkige winnaar van de loterij en de prijs onder de likers van de facebookpagina viel in handen van Jarno Hermans.

Bekijk meer foto´s in het fotoalbum.

Nieuws projectgroepen