Dorpsoverleg Meijel

10-04-2017 tot 12-04-2017
Goede Doelenweek Meijel 2017 van start

gdwm.jpg

Een inzamelactie voor dertien goede doelen

Vanaf 2011 hebben dertien fondsleiders van landelijke fondsen, die in Meijel geld inzamelden, besloten hun krachten te bundelen. Één grootscheepse inzamelactie in plaats van dertien afzonderlijke. Het idee kwam van de fondsleiders zelf die steeds moeilijker voldoende vrijwilligers konden vinden en daardoor de dreiging zagen ontstaan dat goede doelen geen bijdrage meer zouden ontvangen uit Meijel. Door de krachten te bundelen zijn er veel minder vrijwilligers nodig en worden ze minder zwaar belast.

De zevende gezamenlijke inzamelactie in Meijel wordt gehouden in de week van 10 t/m 15 april 2017. Rond 5april, een week voor de Goede Doelenweek wordt door vijfenvijftig briefbezorgers een bijdragelijst, brief en envelop afgeleverd op ruim 2500 adressen in Meijel.

Op de bijdragelijst kunnen de inwoners (anoniem) invullen welk bedrag zij elk goed doel willen geven. Het totaalbedrag komt samen met de ingevulde lijst in de bijgeleverde envelop, die op maandag 10 en woensdag 12 april a.s. wordt opgehaald door ruim honderd briefophalers.

Het totaalbedrag wordt op een rekening gestort en de bijdragelijsten worden op de computer verwerkt. Vervolgens zal het bestuur er voor zorgen, dat de Meijelse bijdrage wordt overgeboekt naar de landelijke Goede Doelen. Enkele weken na de actieweek zullen de bewoners op de hoogte worden gebracht van de resultaten.

Voordelen zijn dat de mensen vooraf veel bewuster kunnen overdenken hoeveel en aan welke doelen ze een bijdrage willen geven en er komt maar één keer iemand aan de deur in plaats van dertien keer.

De deelnemende fondsen zijn: Alzheimer Nederland, Astma Fonds, Brandwonden Stichting, Nationaal Epilepsie Fonds, Hartstichting, Jeugdfonds Jantje Beton, KWF Kankerbestrijding, Lepra Stichting, Maag Lever Darm Stichting, Nierstichting, Prinses Beatrix Fonds, Reumafonds en Fonds verstandelijk gehandicapten.

Evenementenkalender

juli 2022

<
>
  • 26 Fiets4Daagse De Peel