Dorpsoverleg Meijel

13-12-2015
dierenarts geeft lezing

Zondag 13 december zal pluimvee- en vogeldierenarts Pieter Colla, van dierenartsenpraktijk Galluvet, een lezing geven van 10.00 tot 12.30 uur in het Oranje Hotel, Alexanderplein 11 (tegenover de kerk) in Meijel.

DAP Galluvet werd opgericht in 1996 en heeft zich vanaf het begin specifiek toegelegd op pluimvee en vogels. De praktijk kreeg snel naam in de industriële pluimveehouderij en mag zich vandaag de grootste pluimveepraktijk van België noemen. Sinds enkele jaren tracht Galluvet met haar kennis en ervaringen uit het professioneel pluimvee nu ook de particulier/hobbykweker verder te helpen met vernieuwende inzichten en alternatieve methoden/producten. Vandaag de dag werken bij DAP Galluvet 10 gespecialiseerde dierenartsen die zich specifiek toeleggen op vogels en pluimvee.

De lezing te Meijel zal handelen over voeding (tijdens de kweek), luchtweginfecties en parasieten. In de lezing zullen voorbeelden van verschillende species worden aangehaald; van kippen tot duiven, kanaries, wildzang, tropische vogels, kromsnavels, papegaaien, roofvogels,...

 

Evenementenkalender

juli 2022

<
>
  • 26 Fiets4Daagse De Peel