Dorpsoverleg Meijel

13-11-2016 - Terugblik op informatieavond veiligheid

Nieuws van: Bestuur

IMG_3231.jpg

Afgelopen woensdag vond de informatieavond veiligheid plaats. Richard Roggeveen van politie vertelde onder meer over babbeltrucs. Babbeltrucs zijn smoesjes of praatjes waarmee criminelen bij u in huis proberen te komen om op deze manier uw waardevolle spullen te stelen. Richard vertelde hoe deze criminelen te werk gaan en gaf nuttige tips. Op dit moment zijn ondernemers vaak de dupe van deze praktijken.

Verder was er aandacht voor het Donkere Dagen Offensief. In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Het Donkere Dagen Offensief van politie zet tot en met maart extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven. Veel van de diefstallen vinden plaats in het buitengebied. 80% van de aanhoudingen op heterdaad vindt plaats na melding van inwoners. De inwoners kunnen dus veel betekenen. Ook social media spelen hierin een belangrijke rol en de politie zet daarom actief in op Facebook en Twitter. Bovendien is de politie blij met de burgerinitiatieven van de buurtapps. In deze WhatsApp groepen informeren buurtbewoners elkaar over verdachte situaties in de buurt. Meijel Veilig was daarom ook aanwezig om precies te vertellen hoe deze preventie apps werken. Wilt u lid worden van een WhatsApp groep in uw buurt, stuur dan een e-mail naar meijelveilig@gmail.com.

Ook ten aanzien van gevaarlijke situaties waar de verkeersveiligheid in het geding komt (bijvoorbeeld te hard rijden), kunt u contact opnemen met de politie. De politie bekijkt dan de mogelijkheden om hieraan een eind te maken.

Nieuws projectgroepen