Dorpsoverleg Meijel

29-10-2016 - Informatiebijeenkomst over veiligheid

Nieuws van: Bestuur

waak voor inbraak.jpg

Veiligheid: daar heeft iedereen wel een gevoel bij of een mening over. Het is een onderwerp dat overal aanwezig is: in en om uw huis, op school, onderweg naar uw werk, of sportclub, in het winkelgebied. Veiligheid is voor iedereen van belang; veiligheid maken we samen!
 
Het Dorpsoverleg Meijel organiseert samen met de politie op woensdag 9 november een bijeenkomst over het thema veiligheid in gemeenschapshuis d’n Binger. De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.
 
Aan bod komen onder andere de babbeltrucs. Babbeltrucs zijn smoesjes of praatjes waarmee criminelen bij u in huis proberen te komen om op deze manier uw waardevolle spullen te stelen. U hoort hoe deze criminelen te werk gaan en de politie geeft nuttige tips.
 
Verder staat het Donkere Dagen Offensief op het programma. In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Het Donkere Dagen Offensief van politie zet tot en met maart extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven. Verder vertelt de politie over hun forse inzet het hele jaar door om high impact crime te bestrijden. Dit zijn delicten die voor burgers bijzonder ingrijpend zijn. We gaan graag met u in gesprek over wat u zelf kunt doen en betekenen in het veiligheidsbeeld en hoe de sociale media u hierin kunnen assisteren.
 
Graag tot ziens op 9 november.

Nieuws projectgroepen