Dorpsoverleg Meijel

30-08-2015 - Jury Dorpsvernieuwingsprijs bezoekt Meijel

Nieuws van: Bestuur

bord_48.jpg

Volgende week begint de jury van de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs haar tocht langs de acht finaledorpen. Op donderdag 10 september staat het bezoek van twee juryleden aan Meijel op het programma. Het Dorpsoverleg krijgt twee uur de tijd om de jury te overtuigen waarom Meijel de Dorpvernieuwingsprijs 2015 verdient.

Beoordeling aan de hand van criteria
De jury beoordeelt de finalisten aan de hand van een aantal criteria, bijvoorbeeld duurzaamheid, integrale benadering, getuigend van visie en innovatie etc. Op dit moment is het Dorpsoverleg Meijel druk bezig om vorm en inhoud te geven aan het programma van 10 september. De tijd is te kort om alle activiteiten in detail te benoemen en daarom zal de focus liggen op de vernieuwing van de kern, de projecten van het netwerk Natuur & Recreatie en MéélMarketing.

Dorpen die vernieuwen en vitaliseren
De Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgeloofd. Het is een prijs voor dorpen die op een innovatieve manier aan de leefbaarheid werken; bijvoorbeeld door een activiteit op te zetten waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de sociale cohesie en de duurzaamheid van het dorp. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen.
De prijsruitreiking is op zaterdag 26 september in Zieuwent (gemeente Oost Gelre), de winnaar van de prijs in 2013.

Nieuws projectgroepen