Dorpsoverleg Meijel

19-07-2015 - Meijel finalist Dorpsvernieuwingsprijs 2015!

Nieuws van: Bestuur

bord_48.jpg

Meijel is doorgedrongen tot de finale van de Dorpsvernieuwingsprijs 2015 !!

De Dorpsvernieuwingsprijs, ter stimulering en beloning van bewonersinitiatief, die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen LVKK,  kende 18 dorpen die waren genomineerd.

De jury, bestaande uit Ir. Ronald van der Giessen (Directeur Oranje Fonds), Mr. Hans Verheijen (Burgemeester Wijchen; ex-voorzitter LVKK), Drs. Patricia Alspeer (Ministerie BZK), Angelique Kruger (Omroep Gelderland) en Vincent Lette (Gemeente Oost Gelre, namens winnaar 2013 Zieuwent) heeft de acht dorpen die in de finale strijden om de prijs aangewezen.

De finalisten zijn: Bentelo (Ov.), Heteren (Gld.), Hoonhorst (Ov.), Marken (N.H.), Meijel (L.), Montfort (L.), Ooltgensplaat (Z.H.) en ’t Veld (N.H.).

De jury roemt de initiatieven die in deze dorpen door de bewoners zijn genomen om de leefbaarheid van dorp en regio zelf ter hand te nemen en voorzieningen te realiseren die het dorp vernieuwen en vitaliseren.

De jury bezoekt in september alle acht de dorpen.

De winnaar (die Nederland zal vertegenwoordigen bij de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2016) wordt op 26 september tijdens een feestelijke dag in Zieuwent bekendgemaakt.

 

 

 

 

 

 

                                             

Nieuws projectgroepen